fallback

Един от най-големите собственици на молове в Румъния с €41 млн. приходи за 2010

Юлиан Даскалу очаква "възходящ тренд" през 2011 г., подпомогнат и от отварянето на магазини на H&M в някои от неговите молове

14:30 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Румънският бизнесмен Юлиан Даскалу, който е сред най-големите собственици на молове в Румъния, е отчел приходи в размер на 41,2 млн. евро за 2010 г., пише ZF.

Даскалу, собственик на веригата молове Iulius Mall, е генерирал приходите си от наем от четирите си търговски центъра – в Клуж, Тимишоара, Сучава и Яш.

Размерът на приходите за изминалата година представлява ръст от 3% на годишна база въпреки слабия пазар, който все още е под негативното влияние на свитото потребление вследствие на финансовата криза.

Приходите са били подпомогнати и от инвестиция от 60 млн. евро в разширяването на мола в Тимишоара в края на 2009 г.

Даскалу е един от най-известните собственици на молове на румънския пазар с портфолио от 175 хил. кв. м търговски площи, изградени с помощта на банкови заеми на обща стойност от 200 млн. евро, пише изданието.

Той успя да отдаде площи на мултинационални вериги като Auchan, Inditex и Cinema City, с чиято помощ през 2010 г. привлече 43,6 млн. посетители в проектите си, което бе с 9% повече от предходната година.

„2010 беше година на консолидация за моловете на Iulius на румънския пазар“, коментира той. „За 2011 г. очакваме възходящ тренд както по отношение на посещаемост, така и на продажби, особено пред втората половина на годината.“

По думите му за очаквания ръст принос ще има също и отварянето на магазини на H&M в моловете в Яш, Тимишоара и Клуж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:12 | 08.09.22 г.
fallback