fallback

Forton International се включва в отдаването на офисите в Serdika Center

Въпреки многото свободни офиси в София едва 6-7 сгради отговарят на стандартите за клас А, смятат специалисти

14:28 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Консултантската компания Forton International стана ко-ексклузивен консултант по отдаването на офис площите, разположени непосредствено над търговската част на софийския мол Serdika Center.

Досега ексклузивен консултант по отдаването беше Colliers International.

Forton “бе избрана от инвеститора в проекта – австрийската Sparkassen Immobilien AG – за да подпомогне процеса по отдаване на офисите, в условията на активизиране на компании от различни браншове, сред които IT и аутсорсинг секторите“, казват от компанията.

„Наемите на офиси клас А в България постепенно се стабилизират на изключително атрактивни нива и много компании започнаха да търсят по-добри алтернативи”, коментира Владислав Кайзеров, мениджър Офис площи във Forton International.

На въпрос на Investor.bg какви са средните наеми на площите в центъра Кайзеров каза, че за първокласните офиси в София справедливи нива са около 12 евро на кв. м, а „това (Serdika Center) е един от проектите, които наистина са клас А“.

Той коментира, че въпреки големия обем от свободни офис площи в столицата на стандартите за клас А отговарят едва 6-7 сгради и това са проектите, в които наемите вероятно няма да падат още в бъдеще.

Досега Forton рботи по отдаването на два офис проекта. Над 50% от площите в Полиграфия Офис Център вече са отдадени, като напредва и отдаването на Litex Tower, каза Кайзеров, без да обяви конкретни данни за последния.

Той не предостави информация относно предварителни споразумения за наем в Serdika Center, но каза, че интерес има и компанията е в напреднали преговори с различни потенциални наематели.

Serdika Center бе открит през март миналата година, като офис частта получи акт 16 няколко месеца по-късно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 13.09.22 г.
fallback