fallback

Американски фонд за отнети имоти търси инвеститори на Балканите

Фондът, който цели възвръщаемост от над 25%, ще привлича „най-малко 5-10 млн. долара“ от инвеститори в Турция

13:08 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският фонд Blue Sky Capital, специализиран в инвестиции в принудително отнети имоти в САЩ, ще търси инвеститори в Турция и в други страни в региона, съобщават турските медии.

Фондът цели да инвестира в подценени имоти, които придобива на специализирани търгове и след известно реновиране продава с печалба няколко месеца по-късно.

По данни на турското издание Hurriyetemlak фондът цели да генерира годишна възвръщаемост от над 25%.

По думите на основателя на фонда Крис Уилямс компанията смята да привлече „най-малко 5-10 млн. долара“ капитал от турски инвеститори.

Фондът е насочен към индивидуални и институционални инвеститори в Турция, „които отдават значение на сигурните инвестиции и разбират от недвижими имоти“.

Минималният дял за записване във фонда е на стойност 100 хил. долара.

Турският партньор във фонда Сердар Джаноулларъ обяснява, че компанията работи по установен модел в продължение на 10 години, като сега цели да го въведе първо в Турция, а след това и в други страни.

В САЩ всеки месец се отнемат принудително 300 хил. жилща, а само в Сан Диего в Калифорния – 4 хил. имота, обяснява Уилямс.

„Интересуваме се от жилища на стойност между 400 и 850 хил. долара“, казва той, като добавя, че печалбата от продажбата се разпределя между акционерите на всеки три месеца.

От началото на съществуването си досега фондът е придобил и продал над 300 имота на обща стойност 120 млн. долара.

На своя сайт от фонда обясняват, че покупката на имот от съдия изпълнител изисква плащане изцяло в брой. Често изискванията за финансиране са по-високи, отколкото може да си позволи обикновеният инвеститор, което е довело до необходимостта от фондове като Blue Sky Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:48 | 12.09.22 г.
fallback