fallback

Компания с проект за мол у нас ще строи „няколко мола“ в Румъния

Real4You ще построи първия модерен мол в югоизточната част на Букурещ

11:09 | 17.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Австрийската компания за недвижими имоти Real4You Group е предприела мащабна стратегия за развитие на търговски центрове в Румъния.

Инвестиционната програма е част от плановете на компанията да разшири присъствието си в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), пише PropertyEU.

Компанията, основана през 1995 г. от бизнесмените Кристиян Римпф и Клаус Ридер, смята да изгради няколко търговски центъра в Букурещ, както и в други регионални центрове в страната, пише изданието.

Проектите ще бъдат с марката Mega Mall, а техният маркетинг ще се осъществява съвместно от Colliers International и DTZ Echinox, които ще бъдат и ексклузивни консултанти по отдаване под наем на площите.

Компанията смята да построи мол с площ от 70 хил. кв. м в кв. Пантелеймон, който ще бъде първият модерен търговски център в югоизточната част на Букурещ.

“Забелязваме растящ интерес от страна на търговците към търговските схеми с централна локация...”, коментира Разван Син, директор Търговски площи в DTZ Echinox.

“Източната част на Букурещ има огромен потенциал, предвид гъстотата на населението и големия брой потенциални клиенти”, добавя Симина Ищрате, партньор в Colliers International.

Real4You Group има търговски, офиси, жилищни и хотелски проекти в Австрия, Унгария, Чехия, Румъния, Словакия, България и др.

У нас компанията има проект за мол в столичния квартал Люлин. Строителството на мола започна още през 2007 г., но бе забавено поради финансовата криза.

Наред с него има и проект за търговски център FamilyCenter Jambol в Ямбол. По данни на компанията отдаваемата площ в него е 4100 кв. м, като първоначално проектът бе предвидено да бъде завършен тази година.

В Румъния компанията има множество проекти за по-малки хипермаркети от формата miniMAX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
fallback