fallback

Глобалните капитали се връщат на пазара на имоти в САЩ

Обемът от инвестиции в САЩ се е повишил повече от двойно през 2010 г. и е достигнал 31 млрд. долара

11:34 | 10.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Потокът от глобални капитали се връща обратно към пазара на имоти в САЩ, тъй като чуждестранните инвеститори се стремят да добавят първокласни активи на изгодни цени към своите портфейли, се казва в проучване на Jones Lang LaSalle (JLL) .

През 2010 г. обемът на инвестициите в бизнес имоти в Северна и Южна Америка се е повишил повече от двойно до 31 млрд. долара от 14 млрд. долара през 2009 г.

Силният ръст се дължи отчасти и на инвеститори в региона, но е движен основно от трансгранични инвеститори, които са целели да се възползват от ръста в активността на американския пазар, сочи докладът на компанията. Техният дял през 2010 г. е бил 13,37 млрд. долара от общия обем, в сравнение с 5,6 млрд. долара през 2009 г.

Инвестиционният интерес идва от международни фондове, различни компании и частен капитал, които създават повишена конкуренция за ограничено предлагане и разширяват инвестиционния фокус отвъд границите на основните пазари като Ню Йорк и Вашингтон към второразрядни и треторазрядни локации.

„Въпреки че повечето инвеститори търсеха сигурност в американските пазари с най-добро представяне като Ню Йорк, интересът започна да се разрширява към петте най-големи пазара в САЩ, а до 12 месеца те ще се интересуват и от осем до 10 други в страната“, коментира Стив Колинс, управляващ директор "Международен капитал" в JLL.

„Всеки ден говорим с международни инвеститори и докато повечето от тях започнаха да се целят в Бостън, Лос Анджелис, Сан Франциско и Чикаго, смятаме, че до края на годината Сиатъл, Сан Диего, Атланта и Хюстън също ще бъдат добавени към микса за стратегически инвестиции.“

Към САЩ най-голям интерес проявяват фондове за глобални инвестиции, следвани от инвеститори от Израел, Германия, Канада и Южна Корея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:35 | 31.08.22 г.
fallback