fallback

Призовават сектора на имоти да използва изчислителните облаци

Изчислителните облаци ще се превърне в стандартна ИТ инфраструктура за бизнеса на имотите, смятат от RICS

17:46 | 25.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Професионалистите, работещи в областта на недвижимите имоти, трябва да обмислят възможността за използване на изчислителните облаци като решение за повишаване на ефективността на своята работа (cloud computing). Това съветват от Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Според специалистите изчислителните облаци представляват изключително ефективна технология, която ще става все по-значима успоредно с повишаването на употребата й в сектора, като в крайна сметка ще се превърна в стандартна ИТ инфраструктура и в бизнеса с имотите.

Според RICS основните предимства, която тя дава, са подобрен дистанционен достъп и оптимизирани оперативни разходи, от които вече се възползват редица професионалисти от различни сектори.

„Очакваният ефект за бизнесите, въвеждащи „облака“, ще бъде мащабен за сектора на имотите”, коментира Андрю Уолър, говорител на RICS.

„Организациите, които изберат да въведат тези виртуални ИТ системи, ще бъдат способни да понижат своите текущи разходи, а по-малките бизнеси ще могат да получат достъп до системи, които иначе биха били извън техните финансови възможности.”

Наред с това той отбелязва, че ако се освободят от физическите сървъри компаниите ще могат да използват повече и по-рационално офис пространството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:26 | 09.09.22 г.
fallback