fallback

Сделка със сградата на Groupon се опълчи на рецесията

Цената от 390 млн. долара представлява премия от 35% върху цената, платена за сградата преди четири години

16:48 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Въпреки че пазарът на имоти в САЩ рухна още през 2007 г., спукването на балона така и не засегна една от знаковите сгради в Чикаго, в която е поместен главният офис на сайта за групово пазаруване Groupon заедно с редица други технологични компании, съобщава Chicago Business Today.

Според някои издания купувач е базираният в Бостън инвестиционен фонд Commonwealth REIT.

Сградата, която бе известна като офиса на фалиралата през 2001 г. компания за каталожна търговия Montgomery Ward & Co., се очаква да бъде продадена за 390 млн. долара, пише изданието, позовавайки се на неназовани източници.

Сделката идва четири години, след като сградата бе купена за 290 млн. долара на върха на пазара от група нюйоркски инвеститори.

Рекордната „премия“ в стойността на имота от 35% е в рязък контраст с рецесионния климат на пазара на имоти и понижаващите се цени в страната, които са паднали средно с 30%.

Ако продажбата се реализира, тя ще бъде поредното доказателство за силния инвестиционен апетит към офис сгради със стабилни договори за наем, който спомогна и за скорошната продажба на още няколко небостъргача в центъра на Чикаго за рекордни цени.

Сградата, построена от Montgomery Ward, разполага с 1,25 млн. кв. фута складови и офис площи. Към момента 98% от площите са заети.

Groupon стартира своята дейност през ноември 2008 г., като първо предлагаше сделки изключително в Чикаго, а след това се разшири до Бостън и Торонто.

Към края на 2010 г. компанията има дейност в над 150 пазара в Северна Америка и над 100 пазара в Европа, Азия и Южна Америка. Сайтът има 35 млн. регистрирани потребители. Приходите му за 2010 г. се оценяват на 350 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:27 | 20.08.22 г.
fallback