fallback

България 13-та по популярност сред британските купувачи на имот в чужбина

Страната ни е привлякла 1,3% от всички търсения за имот в чужбина в популярен британски сайт през януари

11:28 | 23.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Страната ни се нарежда на 13-то място в нова класация на страните, към които британските инвеститори в чуждестранни имоти проявяват най-голям интерес през януари. Това сочат данни на Rightmove Overseas и Moneycorp.

Българският пазар е привлякъл 1,3% от търсенията на имоти в чужбина, направени на сайта на Rightmove Overseas през януари, като техният брой се е увеличил с 40,5% спрямо декември.

Испанският пазар все още заема водещата позиция с 21,46% от всички търсения.

Общият брой на търсенията се е увеличил с рекордните 55,3% спрямо предходния месец.

Австралия, Нова Зеландия и Канада се отчели най-големите ръстове в търсенето през януари, нараствайки съответно със 114%, 91% и 80%.

Австралия за пръв път влиза в топ 5 на най-популярните чуждестранни дестинации, към които британците проявяват интерес за покупка на имот.

За повишения интерес към чуждестранните покупки принос имат и мащабна телевизионна рекламна кампания, която Rightmove Overseas, както и лошото време във Великобритания, обяснява Робин Уилсън, директор Чуждестранни пазари в компанията.

„С инфлацията и страха от загуба на работата, които засягат потребителското доверие, силен икономически попътен вятър кара много хора във Великобритания да търсят възможности за емиграция или покупка на имоти в чужбина“, коментира Дейвид Кърнс, мениджър от Moneycorp.

„Ръстът на интереса към имоти в Австралия кореспондира със скорошно проучване на Moneycorp, което я установи като любимата дестинация за британците, мечтаещи за ново начало“, добавя той като обяснява, че силният австралийски долар обаче прави разходите за британците по-високи и всяка покупка или превод на пари трябва да се планира внимателно още от ранен етап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
fallback