fallback

Продават мол в Букурещ на една трета от цената, на който е закупен

City Mall е обявен на търг за 33 млн. евро в сравнение с над 103 млн. евро, платени за него през 2006 г.

17:12 | 16.02.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

Търговският център City Mall в Букурещ бе обявен за продан от ликвидатора Casa de Insolventa Transilvania на цена от 33 млн. евро.

Молът бе първият търговски център в Букурещ, който обяви фалит в края на 2010 г.

Цената, на която е обявен, е в пъти по-ниска в сравнение със сумат от 103,5 млн. евро, която австралийският инвестиционен фонд APN UKA плати за мола през 2006 г., пише Mediafax.

В момента директен собственик на мола е Victoria Holding, който трябва да преструктурира задължения на обща стойност 73 млн. евро.

Различни източници посочват, че няколко инвестиционни фонда и компании за имоти са проявили интерес към търга, който ще бъде организиран за продажбата. Наскоро управлението на центъра бе поето от Coldwell Banker Affiliates, която има за задача да оптимизира организацията и операциите на мола.

Консорциумът от банки, финансирал проекта, трябва да си възстанови задължения от около 41 млн. евро от Victoria Holdings. Сред тях най-голям дял има UniCredit Bank Austria с близо 36 млн. евро.

Наред с това няколко бизнес партньори на собственика на мола имат задължения от близо 33 млн. евро, които трябва да бъдат погасявани.

City Mall има обща площ от 38 хил. кв. м, от които 19 хил. кв. м са отдаваема площ.

През май миналата година бе обявен и първият фалит на мол в Румъния - Tiago Oradea в град Орадя, който бе обявен за продажба на търг с начална цена от 35,5 млн. евро, или половината от инвестираните средства с него .

През юни Mediafax съобщи, че той е продаден за 30,5 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:24 | 04.09.22 г.
fallback