fallback

Имоти спрямо злато? Британците са категорично за първото

Общо 72% от британците предпочитат инвестиции в имоти спрямо 16% в злато и 11% - в акции

15:34 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Недвижимите имоти се смятат за най-добрата инвестиция в момента, сочи проучване на базираната във Великобритания компания Worldwide Property Group.

72% от участниците в проучването смятат, че имотите представляват най-добрата инвестиция. Златото се нарежда на второ място с едва 16%, следвано от инвестиции в акции с 11%.

Освен това 77% от анкетираните вярват, че настоящият момент е подходящ за покупка на имоти във Великобритания, като 64% смятат също, че много международни пазари понастоящем също предлагат добри възможности.

Над половината от участниците в проучването планират покупка в чужбина, като най-популярните региони са САЩ и Карибите. Испания и Франция също се нареждат високо в класацията.

„Не е учудващо, че толкова много хора смятат, че имотите им предлагат най-добър инвестиционен потенциал“, коментира Кевин Уилкис, управляващ директор на Worldwide Property Group. „Те генерират стабилна и висока възвръщаемост в продължение на дълъг период и по време на спад има дори още повече потенциал да се постигне страхотна възвръщаемост.“

Той коментира, че САЩ в момента предлагат много добри възможности, особено за онези инвеститори, които могат да си позволят покупка в кеш. Предвид това, че имотите често се продават на цени под своята себестойност, САЩ са пазар, който заслужава вниманието на инвеститорите.

Данни на Rightmove също показват ръст в търсенията за имоти на международните пазари. Най-голямо повишение в интереса има към покупки в САЩ с ръст от 16,5% в търсенията и Германия с 15,5%. Германия се е изкачила с три позиции до седмо място сред най-популярните страни за покупка на имот за британците.

Според Дейвид Кърнс от Moneycorp една от причините купувачите да са привлечени от пазара на Германия е нейният силен икономически ръст в сравнение с други страни в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 09.09.22 г.
fallback