fallback

Deutsche Bank придобила имоти за 1,8 млрд. евро през 2010 г.

Част от имотите са разположени в Централна Европа, а останалите - в Западна Европа, САЩ и Азия

10:35 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Подразделението за инвестиции в имоти на Deutsche Bank RREEF е придобило имоти на обща стойност 1,8 млрд. евро в цял свят през 2010 г.

Според информация на компанията тя е придобила имоти за 964 млн. евро от името на два от нейните фондове от отворен тип в Германия – grundbesitz europa и grundbesitz global.

Наред с това RREEF е купила имоти на стойност 832 млн. евро за осем специализирани институционални фонда.

От общо 34 имота, които са били придобити в 10 страни, 12 са разположени в Германия. Останалите са в Азия, САЩ, Централна и Западна Европа.

Сред тях са офиси, търговски площи, домове за възрастни, логистични и индустриални имоти, както и хотели.

„С капиталови вложения за 1,1 млрд. евро за нашите два фонда за имоти от отворен тип и инвестиции за още 500 млн. евро от институционални инвеститори за нашите специализирани фондове през 2010 г., ние бяхме в позиция да финализираме атрактивни инвестиции за нашите фондове”, коментира Георг Алендорф, директор на RREEF за Германия, Австрия и Швейцария.

В момента RREEF управлява портфолио от над 4 300 актива в цял свят на обща стойност близо 39 млрд. евро. Около 43% от тях се намират в Европа, а 51% - в Северна Америка.

Компанията има инвестиции и в България, като през 2006 г. обяви първия си проект у нас, предвиждащ изграждането на жилищен комплекс съвместно с Winslow Developments.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:44 | 03.09.22 г.
fallback