fallback

Строителството през ноември с 0,8% ръст на годишна база

Увеличението се определя предимно от ръста при инженерното строителство, докато при сградното строителство се наблюдава намаление

11:37 | 07.01.11 г.

Продукцията в сектор „Строителство” през ноември 2010 г., изчислена въз основа на сезонно изгладени данни, бележи увеличение от 2,6% спрямо предходния месец, сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Календарно изгладените данни показват увеличение от 0,8% на строителната продукция през ноември 2010 г. в сравнение със същия месец на 2009 година.

На месечна база увеличението на продукцията от строителство на сгради през ноември е с 1,1%, а от гражданското/инженерното строителство - с 2%, изчислено от сезонно изгладени данни.

На годишна база увеличението на строителната продукция през ноември 2010 г. се определя предимно от положителния темп при гражданското/инженерното строителство, където нарастването е с 13,2%, изчислен от календарно изгладени данни, докато при сградното строителство се наблюдава намаление от 8,9%.

За изчисляване на индексите се използва получената информация за отработеното време в строителството от месечно извадково наблюдение на строителни предприятия, чиято продукция надхвърля 75% от общата строителна продукция в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:41 | 29.08.22 г.
fallback