fallback

Отстъпки за милиони на жилищния пазар в САЩ през 2010

При 10 от големите сделки с имоти в страната през миналата година се наложи цената да бъде свалена значително, за да се намерят купувачи

07:56 | 07.01.11 г.

Не е много трудно да се определи офертна цена за продажба на имот с много нули. При днешните обстоятелства обаче въпросът е каква сума реално успяват да донесат жилищата при продажбата си, пише Wall Street Journal.

Оферти и данни от сайта за имоти Zillow.com сочат, че при 10 от големите сделки с жилища в САЩ през миналата година се е наложило цената да бъде свалена значително, за да се намерят купувачи.

Начело в списъка на Zillow е имението La Belvedere в Бел Еър в Калифорния, което първоначално излезе на пазара с офертна цена от 85 млн. долара, но се продаде за 50 млн. долара. Имението има 11 спални, 14 бани и бална зала за 250 души.

Също в Калифорния, но в Малибу, имение с първоначална цена от 57 млн. долара намери купувач срещу 37 млн. долара. Имотът има 55 метра ивица от популярния плаж Карбън Бийч. Има осем спални, 12 бани и басейн със спа център до океана.

Това не е единственото предложение в Малибу, което не успя да постигне офертната цена – на трето място сред скъпите сделки според сайта е плажна вила, обявена за продажба срещу 23,9 млн. долара и продадена за 21,5 млн. долара, което не е твърде голяма отстъпка предвид огромните намаления при първите две места.

В Калифорния изглежда са концентрирани доста от скъпите сделки с големи намаления в страната. На четвърто място е новопостроено имение в Пебъл Бийч в същия щат, което се предлагаше за 25 млн. долара, а е продадено за 18,8 млн. долара.

Номер 5 в класацията на Zillow ни връща в Бел Еър, където имот, предложен за 24,5 млн. долара, е продаден за 16,25 млн. долара.

Номер 6 е в Делрей Бийч във Флорида – имотът е предложен за 24,9 млн. долара през 2008 г. и продаден за 12,65 млн. долара през миналата година.

Престижният квартал Ъпър Ийст Сайд в близост до Сентръл Парк в Ню Йорк също не е защитен от ценови натиск – жилище там с офертна цена от 17 млн. долара е продадено за 13,1 млн.

На осма позиция е вила в Санта Барбара, която вместо 16 млн. долара, успява да донесе на собственика си от продажбата 13 млн. долара.

10-те най-скъпи сделки с големи отстъпки се допълват от имот в Неапол, Флорида (предложен за 15,9 млн. долара и купен за 13 млн.) и вила отново в Калифорния, в Хайленд Бийч, предложена за 18,9 млн. долара през 2008 г. и продадена за 12,65 млн. долара. Днес тя отново е на пазара за 14,95 млн. долара, но никак не би било чудно цената й да претърпи известни корекции, преди да намери нов купувач.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:59 | 04.09.22 г.
fallback