fallback

Ще проверяват реституцията на 13 дка гори в Пампорово

Съмненията за пропуски в реституционната процедура са посочени в жалба на дружеството "Пампорово" - Чепеларе до областния управител

16:32 | 06.01.11 г. 1

Прокуратурата ще образува проверка за възстановяването на 13 декара гори в Пампорово, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Смолян, цитирани от БТА.

Допълнителната проверка е възложена от Апелативната прокуратура в Пловдив, след като областният управител инж. Стефан Стайков обжалва отказ на Окръжната прокуратура по случая. Проверката трябва да установи дали е законна процедурата около възстановяването на 13 декара гори на Горовладелската потребителна кооперация "Пампорово-2001".

Съмненията за пропуски в реституционната процедура са посочени в жалба на дружеството "Пампорово" - Чепеларе до областния управител. Областният управител настоява да се установи дали решенията на Общинската земеделска служба за реституиране на 13-те декара гори са довели до ощетяване на държавата.

Възложената на Окръжната прокуратура в Смолян допълнителна проверка трябва да установи дали кооперацията неправилно е получила спорните гори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:07 | 12.09.22 г.
fallback