fallback

В Пекин ще строят хотел за 1 млрд. евро по подобие на Burj Khalifa

Градските власти възнамеряват да инвестират в строителството на хотела съвместно с бизнесмени от Саудитска Арабия

12:26 | 06.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Седемзвезден хотел, инвестицията в който се оценява на минимум 1 млрд. евро, се предвижда да бъде построен в китайската столица Пекин, съобщава днес китайският вестник „Бейджинг ченбао", цитиран от РИА Новости.

Суперскъпият хотел се предвижда да бъде разположен в западната част на града. Градските власти възнамеряват да инвестират в строителството на хотела съвместно с бизнесмени от Саудитска Арабия, според китайския вестник.

Засега не се съобщават сроковете за строителството на хотела. Вече е известно обаче, че е твърде вероятно новият китайски хотел да наподобява облика на небостъргача Burj Khalifa в Дубай.

По думите на представител на китайските градски власти „ вече е завършено като цяло проектирането на хотела, той ще има оригинална обтекаема форма, нещо подобно на кулата в Дубай“.

Други подробности за проекта засега не се съобщават, не се знае и дали бъдещият пекински хотел възнамерява да се състезава по височина с небостъргача в Дубай.

Кулата Burj Khalifa e най-високото построено досега в света строително съоръжение. Строителството на кулата в Дубай с височина 828 метра струваше 1,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:51 | 06.01.11 г.
fallback