fallback

Снахата на Мадоф продава луксозен имот във Флорида за 6,5 млн. долара

Едноетажната вила в Палм Бийч е с площ от 685 кв. м, пет спални и плувен басейн

12:01 | 06.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Съпругата на брата на Бърнард Мадоф е обявила за продан своя луксозен дом в Палм Бийч във Флорида на офертна цена от 6,5 млн. долара, пише Ройтерс.

Едноетажната луксозна вила с площ от 685 кв. м, която има пет спални, гараж за три коли и плувен басейн, е собственост на Мериън Мадоф, съпруга на Питър Мадоф, бивш директор в Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Продажбата идва в момент, в който срещу Питър Мадоф, заедно с още няколко бивши топ директори в компанията, се води граждански процес с искове за обезщетения за над 200 млн. долара.

Според обвиненията въпросните лица са проявили небрежност в своите задължения на висши мениджъри в компанията и са се облагодетелствали с пари, принадлежащи на техните клиенти – обвинения, които те отричат.

Бърнард Мадоф бе арестуван през декември 2008 г., когато неговите синове, според техните адвокати, са подали сигнал в полицията. Впоследствие той призна, че е бил начело на измамна схема за 50 млрд. долара, в която първоначалните инвеститори са получавали суми, постъпили от нови инвеститори.

В момента Мадоф излежава 150-годишна присъда, след като през март 2009 г. бе признат за виновен, че е дирижирал мащабната схема.

Неговият брат и съпругата му Мериън закупили имота в Палм Бийч през 2000 г., но през 2006 г. името на Питър отпаднало като частичен собственик на вилата, пише изданието.

През октомври миналата година бе подписан договор за продажбата и на последния имот на Бърнард Мадоф – имение във Флорида с площ 813 кв. м на цена около 5 млн. долара.

Сред бившите имоти на Мадоф за продан бяха обявени също луксозен мезонет в Манхатън, вила в Палм Бийч и други имоти, а през септември 2009 г. бе продадена вила в Лонг Айлънд за 8,75 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
fallback