fallback

Летище Схипхол в Амстердам строи собствено голф игрище

Проектът ще заема площ от 750 дка и ще бъде готов в средата на 2012 г.

13:47 | 29.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Schiphol Real Estate, компанията която управлява и развива имотите около различни международни летища, е подписала договор с Amsterdam International Golf Club за изграждането и мениджмънта на голф игрище, заедно с клубна сграда.

Игрището ще бъде разпложено на север от летище Схипхол в близост до магистралите А9 и А10.

Инвестициите в игрището и неговото управление ще се поемат от Amsterdam International Golf Club, част от групата на най-големия холандски голф оператор BurgGolf.

Schiphol Real Estate ще запази собствеността си над терена с обща големина от 750 дка, сочи съобщение на компанията.

„Районът е топ локация за новото игрище, което ще спомогне за продължаващата трансформация на Схипхол в предпочитаното летище на Европа“, коментира Андре ван ден Берг, директор на Schiphol Real Estate.

Игрището, което ще има 18 дупки, ще бъда с пар 73 и се очаква да бъде завършено в средата на 2012 г.

От летище Схипхол казват, че игрището се очаква да стане неизменна част от мултифункционалния проект Airport City, който включва бизнес и административни части, търговски площи, складови и логистични съоръжения, места за развлечение и др.

Районът около Схипхол се превръща в мощен бизнес клъстър, който по някои данни в края на 2007 г. включваше близо 600 компании и осигуряваше работа над 60 хил. служители.

Летище Схипхол е петото по големина летище в Европа по брой пътници и третото по превозени товари.

Schiphol Real Estate е 100% дъщерно дружество на Schiphol Group, която управлява летищата в Амстердам, Ротердам, Айндховен, Лелищад. Компанията развива директно и косвено дейност също в Италия, Швеция, САЩ, Австралия, Индонезия и др.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:32 | 11.09.22 г.
fallback