fallback

Индийският оператор на кината в Мол Плевен проучва пазарите в региона

Компанията обмисля възможности за стъпване в Румъния и Турция

12:24 | 28.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Индийската компания Inspire Multiplex (IMPL), която ще оперира кинозалите в Мол Плевен, проучва възможностите да разшири присъствието си в региона, като стартира дейност в още няколко страни през 2011 г.

В момента компанията проучва пазарите в Румъния и Турция, съобщава индийското издание Indiantelevision.

Плановете на компанията да управлява кината в Мол Плевен бяха обявени още през юли.

Тогава стана ясно, че молът се очаква да бъде открит през март 2011 г. От Indiantelevision сега съобщават, че компанията се очаква да отвори следващия си кинокомплекс с четири зали в Плевен през последното тримесечие на 2010 г.

От компанията инвеститор в Мол Плевен Аладин EООД отказаха коментар за Investor.bg относно очакваната дата на откриване на комплекса. От Colliers International, които са консултант на проекта и ексклузивен брокер по отдаване на площите, също не предоставиха допълнителна информация.

Индийската компания, която в Източна Европа ще развива дейност с името My Cinemas, съобщи, че е открила първия си комплекс с това име в Мумбай. Нейните цели предвиждат да оперира комплекси с 300 екрана през следващите три години.

Инвестицията в Мол Плевен възлиза на над 80 млн. лв. Общата разгъната застроена площ, с включени две подземни и три надземни нива, е над 47 хил. кв. м. Отдаваемите търговски площи са над 17 500 кв. м. Сред наемателите са Карфур, Теранова, Калиопе, Паоло Ботичели, Инмедио и други.

Наскоро друг международен кинооператор Cinema City отвори поредния си комплекс у нас – в Mall Rousse, който ще има 10 кинозали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:34 | 11.09.22 г.
fallback