fallback

Холандската Multi окончателно се изтегли от пазара на имоти у нас

Multi продаде миноритарни дялове в терени в София

11:12 | 20.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Паневропейската компания за имоти Multi Corporation реши да продаде миноритарните си дялове в няколко парцела в София, съобщиха от дружеството.

Продажбата е част от комплексна сделка между Multi и базираната във Виена компания за имоти Atrium European Real Estate (Meinl European Land), която включва редица продажби на дялове в активи в Източна Европа между двете компании.

От компанията не обявяват стойност на продажбата на терените в София.

Multi имаше проект за изграждането на мащабен мол в близост до Бизнес Парк София, който щеше да реализира заедно с Atrium. Впоследствие обаче Multi се отказа от проектите си у нас и реши да се фокусира върху дейността си в Централна Европа и Турция.

През август от Atrium казаха за Investor.bg, че проектът за мол все още е част от портфолиото на компанията, но към момента е замразен.

Наред с продажбата в София, Multi е продала на Atrium и проекти за мол в Истанбул и Измир.

Заедно с това компаниите са се договорили Multi да придобие 100% от акциите в компанията, която притежава търговския център в Турция Forum Trabzon. Сделката оценява бизнеса на 115,7 млн. евро, казват от Atrium.

Atrium от своя страна ще придобие от Multi остатъчния дял от 49,9% от компанията, която притежава мола Forum Koszalin в Полша за 7,4%. Според оценка от декември 2010 г. молът се оценява на 107 млн. евро.

От Atrium съобщават, че двете компании, които имаха редица съвместни проекти у нас и в Европа, са решили да прекратят взаимоотношенията си по всички проекти в процес на развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:26 | 13.09.22 г.
fallback