fallback

Апетитни локации с любопитни цени – хотели за продан в България

Извадка от приложение на Financial Times показва, че в момента в България се продават над 140 бизнеса. Повечето от тях са свързани с туризма

11:00 | 17.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

В приложението Business for Sale на авторитетното издание Financial Times фигурират над 140 предложения за продажба на бизнеси в България. Повечето от тях са свързани със сектора на недвижимите имоти, но сред офертите има и такива за софтуерни компании и дори за телевизионен канал.

Най-голям интерес предизвикват посочените за продажба хотели и къщи за гости. В повечето случаи цените им надхвърлят милион долара, а най-големите хапки са хотели с цена над 35 млн. долара.

За продан е обявен парцел от 25 320 кв. м, разположен в близост до летище София. Неговата цена е над 8 млн. долара, което според авторите на предложението се равнява на около 200 евро на квадратен метър.

Друго интересно предложение е за бизнес сграда в столичния квартал Люлин, която е с площ 4 800 кв. м. Посочено е, че при завършен вид цената ще бъде 5,76 млн. евро с ДДС, като са дадени варианти за преустройство в болница или хотел с казино.

Сред предложенията в Business for Sale има хотели, разположени в почти всички български курорти – Слънчев бряг, Златни пясъци, Боженци, Чифлика, Боровец и други. В повечето случаи за обявите липсва изчерпателна информация, като единственият посочен елемент от офертата е продажната цена.

Безспорно лидер по цена е хотел в Слънчев бряг, оценен от собствениците си на над 35 млн. долара.

По-интересните предложения за продажба на хотели може да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:57 | 06.09.22 г.
fallback