fallback

Москва продава активи за 444 млн. долара

За продан са предвидени миноритарни дялове от различни московски хотели и спортни центрове

11:09 | 08.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Москва е взела решение за продажбата на активи на стойност 13,9 млрд. рубли (444 млн. долара), представляващи дялове в хотели и спортни съоръжения от второстепенно значение, пише Ройтерс, цитирайки руски медии.

С продажбата руската столица се стреми да подкрепи бюджета си, който бе сериозно засегнат от рецесията. Москва е изправена пред дефицит от 5 млрд. долара за 2011 г.

Средствата, които кметът на Москва Сергей Собянин планира да набере, са значително повече от 9-те млрд. рубли, които бяха планирани от неговия предшественик Юрий Лужков, пише изданието.

Руският президент Дмитрий Медведев призова различни региони в страната към продажбата на нестратегически активи.

Отделно от плановете на столицата федералното правителство смята да попълни своя бюджет чрез приватизацията на активи на обща стойност 32 млрд. долара до 2013 г.

Списъкът от 78 актива, обявени за продан в Москва, включва най-вече миноритарни дялове в различни имоти.

Сред тях са дялове в два от най-големите спортни центрове в града – „Олимпийски“ и „Лужники“, както и 30% от разположения в центъра на Москва търговски център „Европейски“.

За продан е обявен също и дял от 30% в хотел „Метропол“, разположен срещу Болшой Театър, както и 24,5% от строителната компания „Моспромстрой“, чието портфолио включва редица хотели, управлявани от Marriott, Holiday Inn, Hilton и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
fallback