fallback

Американски звезди продават имоти с големи отстъпки

Редица известни личности не останаха незасегнати от кризата на пазара на имоти

10:58 | 29.11.10 г.

Известни личности в САЩ продават луксозни имоти със значителни отстъпки, защото не останаха незасегнати от кризата на пазара на имоти, пише PropertyWire.

Певицата Шерил Кроу продава имение в Нашвил в Тенеси на търг, след като не успя да намери купувач с офертната цена от 7,5 млн. долара. Кроу е купила триетажния имот с пет спални за 6 млн. долара през 2006 г.

В къщата има седем бани, кинозала, плувен басейн, помещения за обслужващ персонал, гараж за шест автомобила, вила за гости с три спални, конюшня и закрит манеж.

Актьорът Никълъс Кейдж пък успя най-накрая да продаде имота си в Бел Еър в Лос Анджелис за едва 10,5 млн. долара, или една трета от цената, която се надяваше да получи. По-рано тази година имотът мина в процедура по принудително отнемане, след като не се намериха купувачи.

Купувач е неназовано дружество с ограничена отговорност.

Имотът, който има винарна, киносалон с 35 места, шест спални, девет бани и плувен басейн, не успя да привлече интерес през април, когато беше предложен на търг от съда. Имението обаче привлече значителен поток потенциални купувачи и многобройни оферти, след като Citibank го върна пазара и намали цената до 11,8 млн. долара.

Сделката отразява продължаващия спад в луксозния жилищен сегмент в САЩ. По-нова и малко по-малка къща на същата улица в Бел Еър е била продадена миналата година за 22 млн. долара, според публичния регистър на сделките.

46-годишният Кейдж имаше редица проблеми с портфлиото си от имоти и миналата година заведе дело срещу бившия си бизнес мениджър Самюел Левин с обвинение, че го е водел до финансов крах. Левин заведе контрадело, в което посочи, че Кейдж е организирал „прахоснически гуляй с епични размери“ и че към юли 2008 актьорът е притежавал 15 имота по цял свят, четири яхти, остров на Бахамите, частен самолет и бижута и произведения на изкуството на стойност милиони долари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:39 | 12.09.22 г.
fallback