fallback

Правителството прави нов търг за продажбата на хотел в София

Осеметажният хотел „Шампион" се намира в столичния район „Красно село“

17:50 | 17.11.10 г.

Министерският съвет взе решение за продажбата на недвижим имот частна държавна собственост, предоставен за ползване и управление на държавно предприятие „Строителство и възстановяване“, гр. София, съобщи правителственият пресцентър.

Имотът се намира в столичния район „Красно село“ на ул. „Коломан" № 1-3 и представлява осеметажна сграда - хотел „Шампион", с разгъната застроена площ от 4618 кв.м и с право на строеж върху терена.

Активът се предлага за продажба чрез обявяване на търг с тайно наддаване, по реда на глава Пета от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост. Първоначалната продажна тръжна цена е не по-ниска от определена съгласно чл. 88 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост - данъчната оценка на имота увеличена с 10 на сто без ДДС.

На предишния търг, решение за който бе взето през април тази година, не са се явили кандидати, уточниха от МРРБ за Investor.bg. Първоначалната тръжна цена тогава беше 7,68 млн. лева без ДДС.

Със средствата от продажбата ще бъдат погасени дължимите публични държавни задължения на държавно предприятие „Строителство и възстановяване“, гр. София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:17 | 02.09.22 г.
fallback