fallback

Глобалната търговия с имотни деривати нарасна рязко през третото тримесечие

От началото на годината до момента обемът на търговията възлиза на общо 1,5 млрд. паунда

11:28 | 03.11.10 г.

Обемът на глобалната търговия с имотни деривати нарасна над два пъти през третото тримесечие спрямо второто до 756 млн. паунда, отразявайки възстановяването на финансовите пазари, сочат данни на Investment Property Databank, цитирани от Ройтерс.

Компанията, която предлага лицензи за инвеститорите, които търгуват със суапове на базата на глобалния й набор от индекси, отчита, че от началото на годината до момента обемът възлиза на общо 1,5 млрд. паунда, като 300 млн. от тях са реализирани през второто тримесечие.

През второто тримесечие обемът достигна най-ниското си ниво от 4 години и половина заради проблемите с държавните дългове в еврозоната.

По думите на Ник Скарлс, председател на групата Investment Property Forum и финансов директор на Grosvenor, ръстът през третото тримесечие отразява общо възстановяване на финансовите пазари като цяло.

Увеличената търговия сочи също, че ценообразуването е било „привлекателно за инвеститорите“, посочва Скарлс.

Великобритания доминира на глобалния пазар на имотни деривати, като формира 731 млн. паунда от общия обем. Следвана е от Франция, със сделки за 25 млн. паунда.

За деветте месеца до края на септември 2009 г. търговията с имотни деривати беше за общо 2,1 млрд. паунда, от които 762 млн. през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:20 | 12.09.22 г.
fallback