fallback

Пазарът в Букурещ се наводни с оферти за имоти под наеми

Множество инвеститори опитват да дадат имота си под наем, вместо да го продадат на загуба

12:31 | 27.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Нараснал брой на офертите за имоти, отдавани под наем, се забелязва на пазара в румънската столица през последните месеци.

В момента в Букурещ има поне 2500 нови апартамента, които се предлагат под наем от своите собственици – главно инвеститори в имоти, пише ZF.

В големите жилищни комплекси, които са завършени наскоро въпреки рецесията, под наем се отдава поне един от всеки 10 апартамента. Въпреки това все още има и значителен брой празни апартаменти.

Изданието дава пример с комплекса Rasarit de Soare в квартал „Титан“ в източната част на Букурещ, в който наетите апартаменти са около 15% от всички жилища, или около 100 от общо 700 апартамента, които досега са завършени и предадени на собствениците.

Сайтовете за обяви за имоти са пълни с оферти за имоти под наем от дребни инвеститори, които са купили имоти през периода на ръст на пазара с цел да ги продадат по-късно с печалба.

В момента, предвид значителния спад на пазара и цените на жилищата, те предпочитат да ги отдадат под наем, вместо да ги продадат на загуба. Това доведе до формирането на нов пазар на инвестиционни имоти, отдавани под наем.

Наред с това расте и броят на офертите за търгове и продажба на имоти в Румъния на собственици в затруднено положение.

Някои банки са се превърнали в брокери на имоти, обявявайки на сайтовете си многобройни проблемни имоти за продан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:55 | 08.09.22 г.
fallback