fallback

Собственикът на Mall Varna се въздържа от нови инвестиции в Европа

Miller Group планира да се концентрира върху проекти в Южна Англия

11:49 | 25.10.10 г.

Базираната в Единбург Miller Group, която притежава Mall Varna, не планира бъдещи инвестиции в Европа, а предвижда да се концентрира върху проекти в Южна Англия, пише Herald Scotland.

Шотландската строително-предприемаческа група има портфолио от бизнес имоти в Унгария, Румъния, Германия, Португалия и България. Чрез своето дъщерното дружество Miller Developments у нас тя е собственик на Mall Varna, който придоби през 2007 г. за 120 млн. евро.

Изпълнителният директор на групата Кийт Милър казва: „В чужбина е трудно, не планираме никакви нови инвестиции. Ще инвестираме повече във Великобритания. Повечето от имотите ни носят добра доходност и покриват повече от разходите за лихви. Въпросът е да се изчака пазарът да се възстанови. Нямаме обаче празнини, всичко е добре отдадено под наем.”

Финансовият директор Джон Ричардс допълва: „Стара Европа е по-добре от Нова Европа. За страните от бившия източен блок това е първата истинска рецесия от падането на Берлинската стена през 1989 г. В крайна сметка ще се изтеглим от това, но ще отнеме повече време.”

Милър смята, че изпълнението на големи проекти за строителство на училища и болници в Англия ще помогнат на групата да премине успешно през рецесията. Той казва, че силата на строителното подразделение дава възможност на групата да се справи с „най-лошата рецесия, която компанията е преживявала в 75-годишната си история”.

Miller Group има предстоящи проекти на стойност 2 млрд. паунда за следващите четири години, като договорите за 400 млн. паунда вече са подписани. Около половината от тях са в образователния сектор.

От групата обясняват, че диверсифиакцията, вместо зависимостта единствено от жилищното строителство, й помага да преодолее краха на жилищния пазар в Шотландия, който засегна сериозно много от компаниите за имоти в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:50 | 07.09.22 г.
fallback