fallback

София поема управлението на басейна „Спартак“

Това обаче ще стане след плащане на всички публични задължения или изготвен погасителен план за тях

12:17 | 21.10.10 г.

Столичният общински съвет гласува общината да приеме басейна „Спартак“ за безвъзмездно управление след плащане на всички публични задължения или изготвен погасителен план за тях.

На 6 август Министерският съвет отне имота от Министерството на вътрешните работи поради отпаднала нужда и предостави правото на управление на Столичната община.

Само за такса „смет“ министерството дължи за имота на общината 384 хил. лева, съобщи заместник-кметът Минко Герджиков, цитиран от БТА. Останалите суми, ако има такива, ще се установят след завършването на назначената със заповед на кмета ревизия, каза още заместник-кметът. По думите на Герджиков до момента приходите от търговските обекти, които са в имота, са били достатъчни за покриването на всички разходи на имота.

За да бъде приет за управление имотът, собственикът му - МВР, трябва да го застрахова преди сключването на договора за управление. Преди подписването на документа се иска и да бъдат заплатени всички публични задължения или да се уговори погасителен план за тяхното плащане, да бъде декларирано, че няма действащи договори за наем, както и да бъде установено дали няма спор за собственост. Имотът ще се управлява от общинската фирма „Спортна София-2000“ ЕАД.

От своя страна, дружеството трябва да подготви списък на обектите, които могат да се дадат под наем, като бъдат разграничени тези със спортно и с търговско предназначение, се посочва в предложението на общината.

В срок от един месец след обявяването на описаните имоти спортните организации могат да подават искания за наемане на спортните обекти. Всяка една от офертите трябва да има и предложение за начина и формите, по които обектът ще е достъпен за служителите на МВР, децата от детските градини, спортните организации, спортните училища, студентите от НСА и на хората с увреждания.

Подадените оферти ще се разглеждат от комисия, назначена от кмета на София. При подадени две или повече оферти за един обект предимство ще има кандидатът, който е лицензиран да осъществява спортната дейност, за която е предназначен обекта. При равни условия предимство ще има този, който е предложил финансово обезпечена стойност за поддържане и подобряване на имота. При класирането ще се оценява и общественият принос на кандидата в спорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:14 | 27.08.22 г.
fallback