fallback

Милано ще конкурира Лондон с проект за финансов център за 6 млрд. евро

Инвестицията от страна на общината може да достигне 300 млн. евро

13:13 | 20.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Общинските власти в Милано планират да преобразуват пустееща индустриална зона в нов модерен финансов регион, инвестициите в който може да достигнат 6 млрд. евро.

Новият проект има за цел да превърне италианския град в първокласен финансов център в Европа, конкурентен на Ла Дефанс в Париж и Канари Уорф в Лондон, казва Карло Масероли, директор Благоустройство в миланската община, цитиран от PropertyEU.

Зоната се намира в северозападната част на града и е с площ от 450 хил. кв. м. Плановете включват върху нея да бъдат изградени 50 нови офис кули.

„Ще бъдат необходими и инвестиции в обществената инфраструктура, тъй като мястото е почти недостъпно“, казва Масероли.

„Единствено с този ангажимент от страна на общината бихме могли да създадем успешно публично-частно партньорство за инвестиции в областта“, добавя той.

По думите му общата стойност на инвестициите на общината може да достигне 300 млн. евро.

Проектът се очаква да създаде до 66 хил. нови работни места.

„Създаването на нов офис регион изисква силно обществено лидерство, тъй като едностранната намеса на частния бизнес би била без пълна визия за стратегията“, казва Масероли.

Първият проект от общия план вече е започнал с изграждането на четиризвездния хотел BH4 Boscolo Hotel. Сградата ще бъде на 20 етажа и ще има над 300 стаи. Проектът се планира да завърши идната пролет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:13 | 14.09.22 г.
fallback