fallback

По около 200 дървени сглобяеми къщи произвеждат и монтират наши фирми годишно

Строителството от дървесина е особено популярно в Австрия и Германия, където формира по около 35% и 14% съответно от новопостроените къщи

11:29 | 30.09.10 г.

Производители на дървени сглобяеми къщи у нас произвеждат и монтират по около 200 броя с обща жилищна площ над 18 хил. кв. метра в страната, сочат данни на Българския съюз на производителите на сглобяеми къщи, предоставени на Investor.bg. 

Под понятието „дървена сглобяема къща“ според европейските стандарти се разбира сграда, построена върху готов фундамент, съставена от предварително изработени, високи колкото един етаж, панели, стени, обемни елементи на тавана, покриви и др. То включва не само изцяло направени от дървесина къщи, но и такива от дървесина и нейни производни.

Съюзът, създаден през 2002 г., има над 20 членове.

В София днес се провежда годишна среща на Европейския съюз по сглобяемо строителство (EFV), член на който от 2008 г. е и българската организация. В него членуват също браншовите организации от Германия, Австрия, Великобритания, Швеция, Швейцария, Ирландия и Унгария.

Членовете на EVF произвеждат и монтират годишно по около 20 хил. броя сгради, предимно еднофамилни и двуфамилни жилища.

Строителството от дървесина е особено популярно в Австрия и Германия например, където формира по около 35% и 14% съответно от новопостроените къщи, сочат данни от съюза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 14.09.22 г.
fallback