fallback

Индексът на жилищните строители в САЩ остава на рекордно ниски нива

Индикаторът остана на равнището си от 13 пункта от предходния месец, когато беше отбелязано най-ниското ниво от март 2009 г.

22:01 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Индексът, измерващ нагласите на строителите на жилища в САЩ, остана без промяна в стойността си за септември, показа обявено в понеделник проучване на Националната асоциация на строителите на жилища и Wells Fargo.

Индикаторът остана на равнището си от 13 пункта от предходния месец, когато беше отбелязано най-ниското ниво от март 2009 г. Средните очаквания на икономисти, запитани от Ройтерс, бяха за стойност от 14 пункта за септември.

Нива над 50 пункта показват, че строителните компании очакват условията за техните продажби по-скоро да се подобрят, отколкото да се влошат в бъдеще. Индексът не е преминавал над 50 пункта от април 2006 г. насам.

Данните за индекса са първите от поредицата от икономически новини, които се очаква да покажат през тази седмица каква е настоящата ситуация на пазара на недвижими имоти в страната.

„Надяваме се да получим (данни за) възстановяване на жилищния сектор, но това няма да се случи скоро. Целият балон започна с недвижимия сектор и остава голямото предизвикателство за икономиката. Има твърде много свободни жилища и недостатъчно хора, които отговарят на условията за кредит, така че числата на жилищния пазар ще останат слаби за известно време”, коментира пазарен експерт, цитиран от Ройтерс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:20 | 07.09.22 г.
fallback