fallback

Очакват постепенно подобрение на жилищния пазар у нас в идните месеци

Прогнозата е на инвестиционната компания Orchid Developments Group Limited, която има няколко проекта у нас

14:28 | 17.09.10 г.

Постепенно подобрение на жилищния пазар у нас в идните месеци очакват от инвестиционната компания Orchid Developments Group Limited, която има няколко проекта у нас. Компанията отчете подновен интерес от страна на купувачите на жилища още преди година.

Изграждането на проектите Orchid Hills Varna и Orchid Gardens във Варна върви по план, а през май беше открит търговският комплекс на компанията Grand Mall Varna, посочват от Orchid, чиито акции се търгуват на алтернативния сегмент на лондонската борса.

Ежедневният трафик от клиенти на мола във Варна расте стабилно, като той се посещава средно от около 20 хил. души на ден от откриването насам, посочват още от компанията.

Рецесията и липсата на налично кредитиране през първото полугодие са оказали негативно влияние върху екпанзията на местните и международните търговски вериги и според компанията този климат ще се задържи до края на 2010, а може би и след това.

Групата отчита нетна загуба за шестте месеца до края на юни 2010 г. в размер на 17,866 млн. евро (към 30 юни 2009 г. загубата е преизчислена на 2,24 млн. евро).

Основен фактор за загубата е преоценка на Grand Mall Varna, извършена от Colliers International, на 134 млн. евро, което е довело до отписване на 18 млн. евро от справедливата стойност.

Към 30 юни 2010 г. нетната стойност на активите на групата е 76 млн. евро, което е равно на нетна стойност на активите на акция от 0,86 евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:13 | 07.09.22 г.
fallback