fallback

Приходите на лондонските хотели се върнаха на пиковите нива от 2008

Приходите на налична стая са се възстановили в британската столица по-бързо от всички останали големи европейски градове

09:48 | 17.09.10 г.

Приходите на лондонските хотели достигнаха през юли пика си, отбелязан преди около две години, благодарение на завръщането на пътуващите със служебна цел и слабия паунд, който привлече посетители от САЩ и еврозоната, пише Bloomberg.

Приходите на налична стая, често ползван показател в сектора, са били на пиковите си нива от 2008 г. в британската столица през юли, сочат данните на лондонската компания за проучвания STR Global. В Лондон показателят се е възстановил по-бързо от всички останали големи европейски градове, сочат данните.

Хотелиерската индустрия се възстановява от рецесията, която принуди миналата година компаниите да намалят бюджетите си за пътувания и ограничи плановете за почивки.

Със завръщането на пътуващите със служебна цел в Лондон търсенето на хотелски стаи се е засилило, повишавайки заетостта и средните цени за нощувка, обясняват от STR.

Приходите от налична стая през юли в Дъблин са били с близо 38% под пика си от март 2007 г., а в Париж показателят е с 10% по-нисък от върха от август 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:24 | 26.08.22 г.
fallback