fallback

Компания за имоти под наем в София купи сграда с 34 апартамента за 10 млн. евро

Сградата е част от жилищния проект от затворен тип Este Home & SPA и разполага и с офиси

16:36 | 14.09.10 г.

„Клийвс“ ЕООД придоби нова сграда с 34 апартамента и офис помещения клас А в столичния квартал „Изток“, съобщиха от компанията, специализирана в управление на луксозни жилища под наем в София.

Сградата е част от жилищния проект от затворен тип Este Home & SPA, осъществен от „Есте Пропъртис“ ЕООД. Участието на „Клийвс“ е оценено на 10 млн. евро.

Новопостроената сграда е с площ 4759 кв. м. Освен апартаменти, тя включва също и 540 кв. м офиси, разположени на партерния етаж. Офис помещенията са готови за отдаване под наем, дългосрочен лизинг или продажба, а откриването на апартаментите е планирано за първата половина на 2011 г.

На практика това е финализиране на сделка, обявена в края на 2007 г., с окончателно плащане и прехвърляне на цялата собственост на Клийвс, поясниха от компанията за Investor.bg. Апартаментите са 34 (спрямо 51 обявени първоначално), защото са направени промени още в началния етап по етажните планове, които са обединили някои от апартаментите, за да има и по-големи имоти. Въпреки по-малкия брой разгънатата застроена площ остава непроменена, уточниха оттам.

Това е петият проект на компанията в София. До момента портфолиото й съдържа 57 апартамента. Последната сделка беше направена през май тази година, когато бяха придобити 15 нови апартамента в сграда на улица „Черковна“ в столицата за 2 млн. евро.

Компанията е в процес на изграждане на портфолио от луксозни нови жилищни сгради в София, възлизащо на 40 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:31 | 27.08.22 г.
fallback