fallback

Общини получават държавни имоти за социални дейности

На община Велико Търново безвъзмездно се прехвърля терен за изграждането на новопроектирана улична отсечка

16:11 | 08.09.10 г.

Правителството предостави на няколко общини държавни имоти за развитие на социални дейности. На община Брацигово ще бъде предоставена собствеността върху имот в с. Розово, съобщи пресслужбата на кабинета. Това е бивш социално-педагогически интернат от две триетажни и една едноетажна сграда и терен 8480 кв. м. Намерението на местните власти е да преустроят имота в летен лагер за деца от домове за социални грижи.

Община Добрич също ще получи държавен имот, с чието преустройство се надява да реши нуждата от детски заведения. Частта от сградата, която ще бъде отнета от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост за тази цел, е с отпаднала необходимост за училището.

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Хасково военния имот на ул. „Дунав“ в града. Той е с площ 5 дка и на него са построени 10 сгради. Намеренията на местната власт са да бъде използван за социални дейности - изграждане на жилища за социално слаби и за самотни възрастни хора, както и за деца, напускащи специализирани институции.

На община Велико Търново безвъзмездно беше прехвърлен терен от 242 кв. м, необходим за изграждането на новопроектирана улична отсечка и за осигуряване на забавителни и ускорителни шлюзове към пътния възел „Качица“.

На община Червен бряг ще бъде прехвърлено правото на собственост върху петия етаж от административната сграда на ул. „Антим I“ в града. Офисите ще бъдат използвани от служителите от отдел „Администриране на местните данъци и такси“.

Правителството днес даде също разрешение на БДЖ АД да продаде ж.п. стола в Попово. Едноетажната сграда е с площ 224 кв. м. Имотът ще бъде продаден по реда и условията на Раздел V от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала, като началната цена ще бъде определена от независим оценител.

С друго решение за имоти частна държавна собственост са обявени два самостоятелни обекта с обща площ от 680 кв. м в Габрово. Те представляват части от сграда, намираща се на ул. „Елисавета Попантонова“ 2 в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:46 | 08.09.22 г.
fallback