fallback

Слаб интерес към разпродажбата на държавни имоти във Франция

С наближаването на крайния срок за подаване на оферти за някои от имотите предложенията от кандидат купувачи са много малко

16:17 | 27.08.10 г.

Плановете на френското правителство да привлече спешно капитал чрез продажбата на замък, луксозни вили и други държавни имоти може би не се развиват толкова добре, колкото се очакваше, пише Ройтерс.

Голямата разпродажба на имоти беше обявена през юни по време на пика на дълговата криза, която накара много правителства да удвоят усилията си за подобряване на публичните финанси, засегнати от най-лошата рецесия след Втората световна война. Тогава френското правителство обяви, че разпродава 1700 имота.

За продажба се предлагат замък на юг от Париж, имение до Айфеловата кула в центъра на столицата, имение от 13-ти век, казарма и затвор в Лион.

С наближаването на крайния срок за подаване на оферти за някои от имотите обаче предложенията от кандидат-купувачи са много малко, според информация на вестник Le Parisien от анонимни източници от финансовото министерство.

Представители на службата към министерството, която отговаря за управлението на продажбите, не са били открити за коментар.

Ян Анджиковски, който работи с международни инвеститори в консултантската компания DTZ Holdings в Париж, коментира, че макар да му е известно да е проявен известен интерес, относително малко от имотите се намират на първокласни локации.

Целта на правителството е да финализира продажбите на имоти до 2013 г. и да привлече близо 1 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:58 | 12.09.22 г.
fallback