fallback

Accor с продажба с обратно наемане на 48 хотела за 367 млн. евро

Операцията е част от план за развитие на компанията до 2013 г., в който се предвижда продажбата на хотелски активи за 2 млрд. евро

22:00 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Френската хотелиерска група Accor обяви в понеделник продажбата на 48 хотела за общо 367 млн. евро, главно във Франция, но също в Белгия и Германия.

Транзакцията, която компанията определя в свое съобщение като „най-голямата в Европа” за тази година, включва 31 хотела на родния пазар, 10 в Белгия и 7 в Германия. Това са общо 6300 стаи в обекти под марките Novotel, Suite Novotel, Ibis и Etap Hotel.

Хотелите ще продължат да бъдат оперирани от Accor под същите марки в рамките на договор за обратно наемане за период от 12 години, който може да бъде подновяван на шест пъти до общо 84 години.

Операцията е част от план за развитие на компанията до 2013 г., в който се предвижда продажбата на хотелски активи за 2 млрд. евро. Програмата беше обявена официално през май, като целта й според обясненията на веригата е тя да се фокусира върху ключовите си активи.

Сега обявяваната сделка се очаква да бъде приключена до края на тази година. Купувач е консорциум между Predica (подразделение на Credit Agricole Assurance) и Fonciere des Murs (част от инвестиционната компания в имоти Fonciere des Regions).

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:59 | 08.09.22 г.
fallback