fallback

Хотелите на някои популярни острови в Европа поевтинели през август

Канарските острови и Мадейра се оказват сред най-достъпните във финансово отношение островни дестинации в Европа този месец

12:17 | 16.08.10 г.

Хотелите на Канарските острови се оказват сред най-достъпните във финансово отношение островни дестинации в Европа този месец, сочат данни на британския сайт за сравнение на цените на хотелските стаи Trivago.

Цената на стандартна двойна стая се е понижила до 82 паунда на нощ на остров Гран Канария, 83 паунда на Лансароте и 86 паунда на Тенерифе.

Португалският остров Мадейра също е станал доста по-достъпен от обичайното с цена от 81 паунда на нощ за двойна стая, а средната цена на немския остров Фьор е намаляла до 79 паунда.

По-скъпи излизат хотелските нощувки на гръцките острови Крит и Родос, където двойната стая струва средно 105 и 109 паунда съответно.

Балеарските острови Майорка (113 паунда) и Ибиса (122 паунда) са по-малко достъпни към момента, а италианските островни дестинации като Капри (196 паунда), Иския (176 паунда) и Сардиния (154 паунда) още по-малко.

Гръцкият остров Миконос към момента е най-скъпата европейска островна дестинация, като средната цена на двойна стая през август там е 203 паунда.

Индексът на сайта за цените на хотелските стаи показва средните стойности на нощ в най-популярните градове в Европа. Цените за стандартна двойна стая се изчисляват на базата на 160 хил. ежедневни заявки за цени за престой в хотели, генерирани през сайта. Сайтът сравнява хотелските цени от 53 сайта за резервации в 400 хил. хотела от цял свят.

Цените в редица градове в Европа са достигнали най-ниската си стойност за годината

На континента хотелските стаи в ключови градове като Париж (107 паунда), Милано (84 паунда), Брюксел (70 паунда) и Мадрид (66 паунда) са паднали до най-ниските си цени тази година. Испанските градове Севиля (58 паунда) и Гранада (54 паунда) също са достигнали дъното си за годината досега.

Будапеща (60 паунда), Букурещ (58 паунда) и Копенхаген (119 паунда) също са поевтинели в сравнение с предишни месеци.

Засегнатата от кризата Гърция бележи значителни понижения в сравнение с миналата година, като цените на стаите са паднали с 10% спрямо миналата година. Цената на стаите в Атина се е понижила с 10% до 79 паунда в сравнение с август 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:45 | 11.09.22 г.
fallback