fallback

Загубата на Hypo Real Estate намаля заради по-малките провизии

Загубата на ипотечната банка намалява до 395 млн. евро за второто тримесечие

17:20 | 13.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Немският ипотечен кредитор Hypo Real Estate обяви, че загубата му за второто тримесечие е намаляла в сравнение с миналата година заради по-малките провизии за покриването на евентуалните загуби от лоши заеми, предаде Bloomberg.

Hypo Real Estate стана единствената немска банка, която не издържа стрес теста, на който бяха приложени на 91 от най-големите банки в Европа през юли. В него взеха участие 13 немски кредитора.

Загубата на ипотечната банка преди данъци намалява до 395 млн. евро за второто тримесечие в сравнение с отрицателен финансов резултат от 664 млн. евро преди година.

Базираният в Мюнхен кредитор е намалил провизиите си за лоши заеми до 194 млн. евро през второто тримесечие в сравнение с 881 млн. евро за същия период на 2009 г.

Ръководството на Hypo Real Estate, начело с главния изпълнителен директор Мануела Бетер, потвърди, че не очаква банката да излезе на печалба за 2010 г.

По-голямата част от загубите през второто тримесечие са генерирани от ипотечни кредити, което е знак, че състоянието на пазара на недвижими имоти остава влошено.

В началото на юли от кредитора съобщиха, че са получили одобрение да създадат „лоша банка“, на която да прехвърлят до 210 млрд. евро свои инвестиции, които представляват около 55% от всички активи на банката.

Името на новата компания ще бъде FMS Wertmanagement, а прехвърлянето на активите ще се извърши до края на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:15 | 03.09.22 г.
fallback