fallback

Компания с проекти у нас с €2 млн. загуба от преструктуриране на портфолио

Загубата се дължи на преструктуриране на инвестиционен дял в подразделение на компанията в Източна Европа

10:41 | 13.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания Engel East Europe N.V., която притежава и развива редица проекти в Източна Европа и България, обяви, че ще признае загуба от 2 млн. евро след преструктуриране на своето портфолио.

Загубата се дължи на счетоводната стойност на подразделението ENMAN B.V., чрез което компанията притежава дялове в някои от проектите си в Източна Европа, съобщават от Engel.

Последната е предоговорила съществуващо споразумение за смесено дружество с фонд собственост на компанията за управление на активи Heitman L.L.C., по отношение на ENMAN.

Според новото споразумение Engel ще понижи правото си на разпределение на печалба от ENMAN на 25% от 40% в момента. Наред с това групата ще повиши правото на разпределение на печалба от Troya, дъщерно дружество на ENMAN, до 50% от 40%.

Вече повече от година Engel изпитва сериозни финансови проблеми след значителния спад в стойностите на имотите поради финансовата криза, и спед неуспешен опит да продаде един от жилищните си проекти в София .

В началото на годината Engel, която се търгува на Лондонската борса, сключи споразумение за продажбата на два от своите проекти и управляващата компания в София за общата сума от 25 хил. евро.

Компанията развива редица жилищни проекти в София. Тя изгражда и Vitosha Palace в кв. „Павлово“ на бул. „Цар Борис III“, както и „Слънчев дом“ в кв. “Овча купел“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
fallback