fallback

Очакват оживление на пазара на имоти в Алпите заради нова жп линия

Към френските зимни имоти с добър и лесен достъп от Великобритания в момента има голям интерес, казват специалисти

14:35 | 12.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Нова зимна железопътна услуга между Лондон и френските Алпи може да подобри позицията на региона като инвестиционна дестинация за имоти, смятат специалисти.

Новата зимна линия, която ще стартира на 19 декември, ще позволи на пътниците да пътуват директно между Сейнт Панкрас в Лондон и международната жп гара Ашфорд в Кент до Мутие и Бур Сен Морис в сърцето на френските Алпи, пише ProeprtyWire.

Пътуването ще трае седем часа и ще минава през множество живописни местности. Двупосочният билет е 149 паунда на човек.

По думите на Чарли Уилиамс, експерт в областта на френските имоти в Experience International, съществува голям интерес към френски зимни имоти с добър и лесен достъп от Великобритания и новината, че от Лондон до Алпите ще може да се стига за седем часа ще бъде много добре посрещната от собствениците.

„Аз определено очаквам търсенето и впоследствие стойностите на имотите да се покачат“, добавя той.

Според изданието в последно време се забелязва определен ръст в броя на хората, пътуващи с влак до Франция, вместо със самолет. От жп компанията Eurostar отчитат повишение от 6% в броя на пътниците през първите шест месеца на годината. Този ръст е резултат от няколко фактора, сред които екологични съображения, ефектът от вулканичния облак по-рано през годината и общата тенденция за избор за пътуване с влак на къси разстояния пред самолетни полети.

Уилиамс дава пример с курорта Сент-Фоа-ан-Тарантез, в който цените на имотите са се повишили със 7,5% през 2009 г. след някои градоустройствени подобрения, както и нови луксозни проекти, които привличат интереса на международните купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
fallback