fallback

От Русия с любов... към гръцкия пазар на имоти

Десетина крупни руски инвеститори планират да вложат над 500 млн. евро в имоти в Гърция

15:10 | 06.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Значителен интерес към инвестиции в имоти в Гърция се забелязва от страна на няколко руски олигарси, които са готови да излеят милиони долара в земеделска земя, хотели и в строителството на множество имоти в южната ни съседка.

Наред с това руски инвеститори проявяват интерес и към развитието на проект за изграждането на индустриална зона в Серес.

По данни на бизнес изданието Capital.gr около 10 крупни бизнесмени от Русия смятат да налеят над 500 млн. долара в изграждането на ваканционни курорти или в директното закупуване на готови хотели в Гърция.

Изданието цитира „добре осведомени източници“, според които има редица руски купувачи на вторичния пазар в Гърция, които се възползват от понижените цени на имотите поради кризата и купуват изгодно ваканционни имоти „на едро“. След това те ги продават на други руснаци, тъй като те предпочитат да купуват в съседство със свои сънародници.

Наред с тези инвеститори магнати на гръцкия пазар има и индивидуални купувачи, които търсят луксозни крайбрежни вили, които включват десетки декари земя, оградена с високи огради, които им защитават личното пространство, пише изданието.

Според играчи от пазара на имоти интересът на руснаците е насочен предимно към имоти в няколко региона в Гърция. Един от тях е Халкидики – както Касандра, така и Ситония. Наред с това те се интересуват и от ваканционни имоти на о. Корфу. През юли там между местната търговска палата и гръцко-руската търговска палата бе подписан меморандум, който предвижда сътрудничество между Русия и Гърция в областта на туризма, културата и недвижимите имоти.

Интерес има също и относно пазара в Крит, Родос и отскоро към Закинтос, където през май стартираха и чартърни полети до Москва.

Руските купувачи са една от най-активната група инвеститори и на българския ваканционен пазар.

Имотите в Турция, и по-специално тези в големи международни курорти като Анталия, са също привлекателни за руснаците, които от миналата година са все по-активни и на този пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:15 | 07.09.22 г.
fallback