fallback

Отпускат 420 хил. лв. за църквата в Созопол с мощи на Свети Йоан Кръстител

На община Созопол се връща собствеността на пристанището в Черноморец, а на община Бургас се дава за стопанисване остров Света Анастасия

16:30 | 04.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Министерски съвет одобри отпускането на 420 хил. лева за ремонт на църквата в Созопол в Стария град „Свети Свети Кирил и Методий“, където ще се съхраняват откритите преди дни близо до Созопол мощи на Свети Йоан Кръстител. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на правителството.

Държавата вече е отпуснала 150 хил. лева за реставрация на църквата, допълни Борисов.

Целта е да се създадат подходящи условия за посещения на църквата от страната и чужбина и за развитие на поклоннически туризъм. Очаква се ремонтът и реставрацията на църквата в Созопол да приключи в началото на следващата година, когато ще бъдат поставени в църквата мощите на Свети Йоан Кръстител.

Освен това още днес за Созопол ще заминат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът без портфейл Божидар Димитров на оглед на могилите край града, където са открити светите мощи, за да се прецени на място необходимостта от финансиране на разкопките на археолозите.

На община Созопол се връща собствеността на пристанището в Черноморец, а на община Бургас се дава за стопанисване остров Света Анастасия, който общината предвижда да превърне в посещаван туристически обект, заяви още премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:35 | 10.09.22 г.
fallback