fallback

Пазарът на имоти у нас може би ще се раздвижи до средата на 2011?

Въпреки ограничения обем от дейности у нас гръцката компания Alpha Grissin все още проявява сериозен интерес към страната ни

16:12 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Пазарът на имоти у нас вероятно ще се раздвижи през първото полугодие на 2011 г. Това заяви за Investor.bg Альоса Грисин, директор "Развитие на недвижими имоти" в гръцката инженерна група Alpha Grissin.

Той каза, че в момента всички проекти на компанията на пазара на имоти у нас са замразени на различен етап. За някои от тях са получени различните разрешителни, необходими за развитие и продължаване на проекта. Според него обаче в момента няма подходящи условия по отношение на пазарна динамика, интерес от страна на потенциални клиенти и др., като подобрение се очаква през първата половина на следващата година.

В процес на развитие у нас остава единствено проектът на компанията за развитието на вятърен парк край Карнобат. Проектът се реализира съвместно с испанската Preneal Internacional SA.

Въпреки ограничения обем от дейности компанията все още проявява сериозен интерес към страната ни.

„Все още сме тук, оставаме на българския пазар и вярваме в неговия потенциал в дългосрочен план“, коментира Грисин.

Той добави, че повечето от разрешителните за енергийния проект вече са осигурени.

Наскоро компанията обяви, че е завършила своя проект за жилищен комплекс в Полша.

Миналата година година от Alpha Grissin обявиха, че смятат да замразят всички проекти за имоти в Източна Европа, с изключение на този в Полша.

Грисин коментира, че пазарът на имоти в Полша няма нищо общо с по-голямата част от останалите пазари в региона. Полският пазар се отличава с много по-високи темпове на развитие, дори в настоящия момент, като друга съществена разлика е отношението на банките към пазара, които са много по-склонни да отпускат кредити.

У нас компанията има редица проекти за изграждането на жилищни и бизнес имоти. През 2008 г. бе обявено, че тя ще строи логистичен център във Враждебна. Наред с него тя има и проект за мултифункционална сграда в Студентски град. Други жилищни проекти са разположени в "Драгалевци", бул. "България", кв. "Манастирски ливади" и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
fallback