fallback

Добро тримесечие за две от най-големите консултантски компании за имоти

Jones Lang LaSalle и CB Richard Ellis отчитат печалби за второто тримесечие след загуби година по-рано

12:08 | 28.07.10 г.

Две от най-големите компании за услуги в сферата на бизнес имотите в света отчетоха рязко подобрение на финансовите си резултати за второто тримесечие, предимно благодарение на възстановяване на продажбите и наеми на имоти, особено в САЩ, предаде Ройтерс.

Американският пазар на бизнес имоти изпитва затруднения от края на 2007 г., като миналата година активността рязко намаля. Това се отрази на компании за бизнес имоти като Jones Lang LaSalle Inc (JLL) и CB Richard Ellis Group (CBRE), които разчитат на комисиони от сделки по продажби и отдаване под наем.

През второто тримесечие на тази година обаче продажбите на бизнес имоти от инвестиционен клас в САЩ нараснаха с 32% спрямо първото до 20,6 млрд. долара, по предварителни данни на Real Capital Analytics, която следи сделките за над 5 млн. долара.

„В САЩ станахме свидетели на много силно възстановяване на продажбите и наеми на имоти“, посочва Брет Уайт, главен изпълнителен директор на CB Richard Ellis.

Неговата компания отчита нетна печалба за второто тримесечие в размер на 54,8 млн. долара, или 17 цента на акция, спрямо загуба от 6,6 млн. долара, или 2 цента на акция, година по-рано. Приходите бележат ръст от 23% до 1,2 млрд. долара през второто тримесечие. Приходите от САЩ, Канада и Латинска Америка се повишават с 20% до 722,3 млн. долара.

Конкурентната Jones Lang LaSalle отчита нетна печалба за второто тримесечие в размер на 32 млн. долара, или 72 цента на акция, спрямо загуба в размер на 14 млн. долара, или 40 цента на акция, за второто тримесечие на 2009 г. Приходите се увеличават с 18% до 680,3 млн. долара, като в Северна и Латинска Америка ръстът е 18% до 296 млн. долара.

„Бизнес перспективите за годината остават добри“, е коментарът на главния изпълнителен директор на Jones Lang LaSalle Колин Дайър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:00 | 09.09.22 г.
fallback