fallback

Албания ще приватизира ненужни военни имоти

Процесът ще е прозрачен, обеща военният министър на страната и отхвърли обвиненията на опозицията, че „имотите поемат в неизвестна посока“

13:13 | 14.07.10 г.

Албанското правителство е в процес на приватизация на различни публични активи, включително неизползвани военни имоти, съобщи албанският министър на отбраната Арбен Имами, цитиран от Balkans.com.

“Процесът на приватизация на имотите и бивши военни съоръжения на министерството на отбраната, които не се използват от армията към момента, ще бъде проведен прозрачно и съгласно закона“, заявява Имами.

Той отхвърля обвиненията на опозицията, според които „имотите на министерството на отбраната поемат в неизвестна посока“.

Имами обяснява, че изборът и приватизацията на имотите, които не се ползват от въоръжените сили, са част от интегриран план за действие, като пояснява, че „цената на активите в приватизация се определя от специална комисия, чиято дейност би могла да бъде проверена от депутати и т. н.”.

Опозиционната социалистическа партия в страната обвинява правителството, че използва всички средства, за да увеличи приходите чрез приватизация на всякакви държавни активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:35 | 10.09.22 г.
fallback