fallback

Кои са чужденците, които купуват най-много жилища в САЩ?

Съседите от Канада и Мексико логично оглавяват класацията по най-много сключени сделки, след тях са британците и китайците

16:51 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Чуждестранните купувачи на жилищни имоти в САЩ се увеличават, като купуват най-вече граждани от Канада, Мексико, Обединеното кралство и Китай, пише Washington Business Journal.

По данни на Националната агенция на брокерите на имоти чуждестранните купувачи са допринесли за 7% от жилищните сделки за 12-те месеца до края на март.

Според брокери, цитирани от изданието, промяната в стойността на долара е оказала силно влияние на пазара. (Има се предвид поскъпването на канадския долар спрямо щатския с 10% за наблюдавания период, бел. ред.).

„Освен това възприятието в чужбина за тенденциите на американския недвижим пазар накара много международни клиенти да повярват, че покупката на дом в Щатите е по-изгодна, отколкото в родната им страна.“

Въпреки че Ню Йорк и Вашингтон се нареждат сред „най-международните дестинации“, те не са на челни места в списъка с предпочитания на чужденците, решили да сключат сделка.

Според направеното проучване 53% от покупките са направени във Флорида, Калифорния, Аризона и Тексас.

Канадците са сключили най-много сделки (с дял от 23%), следват ги мексиканците (10%), британците (9%) и граждани от Китай и Хонконг (8%).

66% от закупените жилищни имоти са били еднофамилни къщи, 55% от купувачите са платили изцяло в брой, а 16% са платили за закупения имот сума над 500 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:47 | 26.08.22 г.
fallback