fallback

Един от акционерите в Serdika Center стъпи на пазара в Испания

След години на експанзия в Източна Европа ECE Projektmanagement обръща поглед и на Запад

11:24 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Базираната в Хамбург компания за имоти ECE Projektmanagement, която е с миноритарен дял в мола Serdika Center и която управлява столичния търговски център, обяви през тази седмица, че е стъпила на пазара в Испания с придобиването на компания за управлението на търговски центрове.

ECE е купила испанската компания Auxideico Gestion, която управлява 14 търговски центъра в страната. Продавач е ING Real Estate Development (ING RED), а финансови параметри по сделката не се съобщават.

Auxideico Gestion, която управлява един от най-големите търговски портфейли в Испания, оперира молове с общо 500 хил. кв. м отдаваема търговска площ.

Сред клиентите на компанията са ING Real Estate Investment Management, Deutsche Bank (RREEF), Invesco Real Estate, LaSalle Investment Management и др., се казва в съобщението.

От ECE, която специализира в изграждането и управлението на търговски центрове в централните градски части и чието портфолио ще включва близо 130 мола в Европа, казват, че не смятат да променят дейността на испанската компания и планират да запазят всичките й 68 служители.

„След като години наред се разширявахме в Източна Европа, това е първият път, когато ECE ще управлява значително портфолио от търговски центрове в Западна Европа“, коментира Александър Ото, изпълнителен директор на ECE.

Наред със Serdika Center, който ECE изгради заедно с мажоритарния собственик Immorent, германската компания има и други проекти за търговски центрове у нас. Сред тях са заплануваният като най-големият мол в страната Europe Center с приблизително 80 хил. кв. м планирана отдаваема площ, както и Trimontium Center в Пловдив. Някои от проектите на компанията включват и големи офис части.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:29 | 13.09.22 г.
fallback