fallback

Незаетите офиси в Манхатън с първи спад от три години

Делът на незаетост се понижи до 10,8% от 11,6% в края на март

10:40 | 08.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Делът на незаетите офис площи в Манхатън отчете спад за първи път от последните три години през второто тримесечие, когато бяха подписани договори за наем за близо 7 млн. кв. фута (над 650 хил. кв. м), сочи нов доклад.

В резултат на това делът на незаетост се понижи до 10,8% от 11,6% в края на март, сочи информация на Cushman & Wakefield Inc. (C&W).

Също така наемите се понижиха за седмо поредно тримесечие до 54,31 долара на кв. фут (584,60 долара на кв. м) от 55,38 долара.

„Все още има някои несигурни елементи в общата глобална икономика, които имат възможността да осуетят възстановяването, но пет поредни месеца на ръст на заетостта в Ню Йорк Сити показват, че бизнес доверието се възвръща и офис пазарът ще бъде положително повлиян“, коментира Кенет МакКарти, управляващ директор Проучвания за района на Ню Йорк в Cushman.

Наемният пазар в Манхатън се подобри, след като компаниите започнаха да се стремят да се възползват от спада в наемите след фалита на Lehman Brothers Holdings Inc. През 2008 г.

Спадът в дела на незаетите площи в Ню Йорк – най-големият и най-скъпият офис пазар в САЩ, бяха в контраст в сравнение с останалата част от страната. Процентът в САЩ се повиши до 17,4% миналия месец, което е най-високото ниво от последните 17 години, сочи информация на Reis Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:28 | 09.09.22 г.
fallback