fallback

Апартамент под наем в Западна Европа – най-скъпо във Великобритания

Най-скъпият град обаче се оказва Милано, а Лондон остава втори, следван от Рим

10:26 | 30.06.10 г.

Наемателите на апартаменти във Великобритания плащат най-малко с 63 паунда повече на месец от тези в други страни в Западна Европа, сочи проучване сред над 110 хил. имота под наем във Великобритания, Франция, Италия и Испания на британския сайт за споделяне на апартаменти под наем Easyroommate.co.uk.

Средният наем на Острова е със 75% по-висок от този в Испания, което представлява разлика в размер на 149 паунда. Със среден наем от 285 паунда Франция е вторият най-скъп пазар за наемателите, следвана от Италия (282 паунда на месец).

“Наемът във Великобритания е далеч по-висок от други европейски държави. Силата на паунда спрямо еврото има роля за това, но не е само това причината. Британците плащат повече за жилище под наем, защото обезсърчени купувачи на първи дом засилват търсенето на имоти под наем”, коментира Джонатан Мур, директор на сайта, цитиран от propertytalk Live.

Най-скъпият град обаче се оказва Милано, където средният месечен наем на апартамент е 621 паунда, а Лондон остава втори с 551 паунда, сочи сравнение на най-големите пет града във всяка от държавите. На трето място е Рим, където наемът излиза средно 441 паунда на месец.

Испанските градове са сред най-евтините, като Валенсия, Севиля и Сарагоса попадат сред петте най-евтини. Валенсия е най-евтиният град – месечните наеми там са средно само 207 паунда. Четири английски града пък попадат сред 10-те най-скъпи, които се допълват от три френски и три италиански града.

Италианците отделят най-много време за намиране на жилище под наем, като прекарват над 34 дни в търсене на апартамент. Испанците и британците посвещават на тази задача средно по 22 дни, докато французите са най-бързи и намират подходящ имот средно за 20 дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:48 | 14.09.22 г.
fallback