fallback

Гръцката Michaniki все още с интерес да развие жилищен проект до София

Решението относно момента за стартиране на проекта до Герман ще бъде направено, "взимайки предвид общата ликвидност на групата"

15:57 | 29.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката група Michaniki все още проявява интерес към чуждестранните пазари и в частност към този в България.

Компанията бе обявила за развитие мащабен проект в Герман, в близост до София, но миналата година съобщи, че смята да го отложи за неопределено време.

Сега от компанията съобщават, че вече са получили разрешително за строеж на проекта, наречен „Родополис“. Въпреки това засега не са ясни подробности относно началото на строителните работи. За решението в тази връзка ще бъде взета предвид общата ликвидност в групата, пише гръцкото издание Capital.

Компанията смята да се възползва от възстановяването на развиващите се пазари на имоти, в които присъства. Тя проявява особен интерес към пазарите в Русия, Украйна и България, пише изданието, цитирайки председателя на борда на директорите на групата Продромос Емфиедзоглу.

В Русия и Украйна компанията има няколко проекта на различен етап за изграждането на жилищни комплекси, някои от които е планирано да бъдат завършени през 2011 г.

Компанията притежва и няколко строителни терена в Египет, за които в момента обмисля евентуална продажба или запазването им в портфолиото на компанията за бъдещо развитие.

Michaniki има редица инфраструктурни, жилищни и енергийни проекти и в Гърция.

Компанията води преговори с редица банки за рефинансиране на кредити на стойност 120 млн. евро и за осигуряване на 15 млн. евро работен капитал.

Групата има заплануван и още един жилищен проект в София, за който вече е придобила парцел от 32 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:46 | 14.09.22 г.
fallback